zondag 13 juli 2008

Niets voor niets!

Veel computergebruikers maken gebruik van cracks, patches of keygenerators om dat ene progje waar men niet wil voor betalen, toch maar werkend te krijgen.
Niets voor niets, is ook hier de boodschap.

De meeste trucjes die 'gratis' verkrijgbaar zijn op het internet om niet-gratis software toch werkend te krijgen zijn, zijn helemaal niet gratis. Zonder medeweten van de gebruiker wordt immers malware mee op de computer geïnstalleerd.
Malware die weer andere malware downloadt en installeert.
Malware die je de nodige problemen bezorgd onder de vorm van ongevraagde advertenties.
Deze advertenties zijn vaak vervelend, ze duiken te pas en te onpas op.
Zoekmachines geven niet meer de gewenste zoekresultaten.
Allemaal geen onoverkomelijke problemen, sommigen kunnen er mee leven, anderen niet.
Malware is vaak ook slecht geprogrammeerd, en kan de computer onstabiel en traag maken: de computer is nog nauwelijks werkbaar.
Een hoge prijs die je betaalt om dat ene programma waar je niet wenst voor te betalen toch werkend te krijgen.
De problemen laten oplossen door het computerwinkeltje om de hoek, kost je vaak een aardige duit. Vaak meer dan indien je het programma wat je illegaal wenste te gebruiken, toch zou kopen.


Nog niet overtuigd?
Met de eerder genoemde nevenwerkingen van cracks en keygenerators houdt het vaak niet op.
De tijd dat malwaremakers je alleen maar brachten naar 'hun favoriete' websites is al lang voorbij.
Indien jouw computer geïnfecteerd is met malware, kan afhankelijk van de infectie, deze ingezet worden in botnetwerken. Je computer kan onder meer gebruikt worden voor het het uitvoeren van DDos aanvallen, of voor het versturen van (massa's) hoeveelheden spam.
Anderen hebben meer controle over de computer dan jij zelf...
Ook kan bepaalde malware zich doorsturen naar jouw contactpersonen die jij dan ook weer de nodige problemen bezorgt.

Malwaremakers willen echter nog meer.
Men is uit op jouw persoonlijke informatie, jouw gegevens die je op het internet gebruikt om bijvoorbeeld te internetbankieren.
Op diverse manieren probeert men deze informatie van jou te achterhalen en de methoden die men hiervoor gebruikt gaan ver, heel ver.
Doe je niet aan internetbankieren op deze computer, maar misschien wel op een andere computer in het netwerk, geen probleem hoor. De malware kan zich via je netwerk of via draagbare media ook op andere computers nestelen.


Dit hele verhaal draait om geld.
Geld dat jij niet wil betalen voor bepaalde software. De andere kant van het verhaal draait ook om geld. Men wil je producten laten kopen, door je verleidelijke advertenties te tonen en in het slechtste geval wil men jouw bankgegevens om geld te halen van jouw bankrekening...


Het gebruik van illegale verkregen software zorgt altijd voor problemen.
Niet alleen voor jou, maar ook voor andere gebruikers van het internet.
Jij als medegebruiker hebt ook je verantwoordelijkheden om het World Wide Web leefbaar te houden en om de verspreiding van malware tegen te gaan.


Gebruik van illegaal verkregen software is niet netjes tegenover de makers van deze programma's. Zij steken er tijd en geld in om deze software te ontwikkelen, en daar mag best wat tegenover staan.
Wens je toch niet te betalen voor software, zoek dan naar gratis alternatieven, want die zijn er echt wel.

Gebruik van legaal verkregen software, kan je veel problemen besparen!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik download zo vaak geen problemen.
www.mininova.org
Lees een keer de comments
www.virustotal.com
Voor je crack
Kun je die programma's toch lekker gratis krijgen.
De boodschap van bovenstaand verhaal?
Download zoveel je wilt, als je het scant gebeurt er niets

Marc zei

De problemen beginnen pas echt op het moment dat de malware door geen enkele scanner herkend wordt. En dit gebeurt vaker dan je zelf denkt.
Indien bestanden op virustotal.com "clean" verklaard worden, geeft je dit dus zeker geen garantie dat dit effectief zo is.
De boodschap in bovenstaand verhaal is dit:
Gebruik van illegaal verkregen software is niet netjes tegenover de makers van deze programma's. Zij steken er tijd en geld in om deze software te ontwikkelen, en daar mag best wat tegenover staan.
Wens je toch niet te betalen voor software, zoek dan naar gratis alternatieven, want die zijn er echt wel. En met die alternatieven bedoel ik zeker niet het gebruik van cracks, patches en keygens...

Mar57 zei

Heel mooi als je ook idd de middelen hebt om deze software te kunnen kopen :(....
Heb een uitkering (na arbeidongeschiktheids verklaring) van € 570,- in de maand waar alles nog van af moet.....

Ik ben kunstenares ( http://www.artmarianvanderwerf.com ) en probeer met dat programma waar ik mijn site mee kan maken iets extra's te verdienen.....
Kunstenaars leveren alleen geld op als ze zijn overleden! Dan worden anderen er rijk aan!

Anoniem zei

Hé dat is lekker Marian, op je website staat toch duidelijk een heel verhaal over jouw
Alle rechten op informatie (tekst en beeld etc) die u op deze site en alle onderliggende pagina's) aantreft berusten bij ....

Hoe zit dat met het copyright van kunstenaars die software maken?

Anoniem zei

als de software te duur is dan vrágen ze er gewoon om dat het gekraakt wordt. kijk als ze het spelletje nou ook nog eens voor een redelijke prijs verkopen zodat de maker een normaal inkomen krijgt dan is dat een heel ander verhaal. Maar om nou meteen van 1 spelletje miljonair te moeten worden tsja. hebben wij toch een ENORM meningsverschil. Hun tijd en geld die ze er in steken zijn precies dat: HUN tijd en geld. NIET mijn (of jouw) tijd en geld. Als ZIJ niet veilig genoeg met hun software zijn omgegaan zodat wij er gratis gebruik van kunnen maken dan is dat HUN verantwoordelijkheid, NIET ons. Er doen wel meer zwamverhalen de ronde over het moeten betalen voor software. Heb je ooit van de creative commons gehoord? Of van OPEN OFFICE? Je weet wel dat java programma dat hetzelfde kan dan Office van Microsoft? Scheelt je toch bijna 300 euro. De klootzakken!!!

Anoniem zei

Ik vind het heel jammer dat de creativiteit enorm lijdt en achteruitgaat door al dat downloaden en kopiëren, idd de artiesten zijn de eerste die schade oplopen en geven er uiteindelijk de brui aan mss, als ze bvb geen inkomen meer kunnen halen uit de cd verkoop gaan ze er gewoon geen meer maken en zo zag en zie je ook de muziekwinkels verdwijnen de een na de andere. De electronica en het internet zijn prachtige uivindingen dat wel maar zijn toch een beetje cultureel autodestructief in zekere zin met al die insé toch lichtjes illegale promotie en/of ingebouwde mogelijkheden als bvb dat 'rippen' of 'importeren' in de muziekspelers(!) en die peer to peer netwerken en sharing enz enz. Onlangs zei een kennis uit Spanje heel naief, 'wij hebben emule voor muziek' en ze doen het daar allemaal hoor! En China, zegt men, is bvb 99%(?) van de gebruikte software illegaal, ze zijn niets voor niets gigantisch rijk geworden met namaak en het gebeurt nog meer en meer zelfs en Europa wordt nog meer en meer overspoeld met namaak in al zijn vormen en het wereldwijd 'gerecht' (of wat daarvoor moet doorgaan als wto) knijpt wel een oogje dicht hoor, een kwalijke evolutie als je 't mij vraagt en ook voor ons hoor, jobverlies bvb om maar iets te zeggen. Maar mss is het tij aan 't keren, de kapo's van Limewire, The Pirate Bay en Megaupload zijn eraan voor hun 'goede werken' en die veroordeling van Samsung voor namaak en patentenschendingen is er ook niet zo maar gekomen hoor, het kon of kan gewoon zo niet verder, misdaad wordt nu nog veel te veel goedgepraat en loont sowieso hoor je meer en meer zeggen..., een corrupte boel en rot aan de top in de eerste plaats...